En meningsfull framtid som ingenjör

Känner du att du vill testa något nytt, kanske mer meningsfullt? Om du kompletterar din ingenjörsutbildning med en ledarskapsutbildning kan dina möjligheter bli betydligt fler, och dina drömmar komma närmare.

Ingenjörer utan gränser

Nästan alla har hört talas om Läkare utan gränser, men det finns även andra yrkesgrupper som är efterfrågade i länder som drabbats av katastrofer och kriser. En ingenjör har en utbildning som krävs för att bygga upp ett land, vilket kan vara nödvändigt till exempel efter krig eller naturkatastrofer. Därför finns Ingenjörer utan gränser, något som kan vara både meningsfullt och utvecklande att jobba med. Att arbeta med Ingenjörer utan gränser kräver mer av dig än ett vanligt ingenjörsjobb. För att öka dina chanser och bredda din kompetens kan du välja att genomgå en ledarskapsutbildning, vilket kommer göra dina chanser att bli vald för en sån här tjänst större. Det finns olika sorters utbildningar, så du kan hitta en som intresserar dig och som innehåller det som känns mest utvecklande för dig. Har du behov av att läsa på distans finns det möjlighet att göra det, så det spelar ingen roll ifall du har långt till närmaste lärosäte, det finns utbildningar som är tillgängliga för dig ändå.

Många möjliga val

Ingenjörer är eftertraktade och behövs på många håll, så du behöver inte vara rädd att bli arbetslös om du senare bestämmer dig för att du vill jobba i Sverige igen. De flesta som åker iväg med Ingenjörer utan gränser gör det för något eller några projekt. Det är jobb som kan vara känslomässigt påfrestande, eftersom arbetet ofta sker i utsatta områden, så de flesta återvänder till Sverige efter ett tag. Med din nya erfarenhet från utlandsprojekten och kunskapen från en ledarskapsutbildning kommer ditt CV locka många arbetsgivare och göra det möjligt för dig att välja var du vill jobba.

Vill du göra skillnad?

Känns det som ett stort steg att åka iväg för att jobba utomlands? Kanske är ett första steg att tänka på det, påbörja en ledarskapsutbildning och förbereda dig på att genomföra ansökningen. Det är inte konstigt om det känns stort eller finns saker som gör att du tvivlar. Det är stort och en helt annan sak än att ta ett vanligt jobb i Sverige. Den fråga du behöver ställa dig själv är om du vill göra skillnad på ett annat sätt än du kan göra nu. Eftersom du funderar på det har du förmodligen redan svarat ja på det. Nästa fråga blir då om du kommer ångra dig ifall du inte ger det en chans. Om svaret är ja på det också kanske du ska våga ta steget.