Ingenjörer utan gränser om smart produktutveckling

 

Vi behöver inte söka långt efter inspiration när det gäller att få idéer till nya produkter. Om du bara tittar dig omkring nu, kan du se många verkliga resultat av en ingenjörs dröm – stolen som du sitter på, eller lampan vid din sida. Vi är ständigt omgiven av ingenjörskonst och det finns en trend att nya produkter ska vara både smartare och miljövänligare. En stol ska vara vacker samtidigt som den ger bästa möjliga avlastning för ryggen och miljön. Vi kan lätt hitta inspiration på nära håll men ibland kan det vara spännande att ta del av andra kulturer och världsdelar för design som ger ett exotiskt intryck.

Design på internationell nivå

Ett enkelt och effektivt sätt att hitta idéer från fjärran kan vara att besöka en mässa. Skandinavisk design är världskänd och utställningar som Stockholm furniture & Light Fair i Älvsjö lockar till sig designers från hela världen, både som utställare och besökare. Samtidigt pågår Stockholm Design Week där design och möblerna tar plats i hela storstaden. Mässan har spännande stående inslag för de som intresserar sig för design över gränserna. Varje år bjuds en välrenommerad internationell designer eller byrå in för att utforma torget i entrén. När det är dags för förfriskningar under ditt besök kan du även passa på att äta i Designbaren som kombinerar restaurang med design i världsklass. Mässan erbjuder något för alla smaker.

Inred själv med med modern och smart design

Man behöver inte ens gå utanför hemmet för att omge sig med snygg och spännande design. Heminredning ska vara trivsam och inspirerande för just dig eftersom du kommer att lägga märke till det dagligen. Ibland kan det vara skönt att byta ut detaljer för att hålla skaparlusten igång. Ett enkelt sätt att hitta inspiration till överkomligt pris är att leta på nätet. Många nätbutiker, till exempel Buildor tillhandahåller allt du behöver för att både renovera från grunden och för att hitta de små detaljerna som blir pricken över i-et. Oftast krävs väldigt små insatser för att helt förnya ett rum med snygg design och smarta lösningar. Låt fantasin flöda och skapa rum du själv blir inspirerad av!