Så kan du hjälpa

Efter att ha läst om Ingenjörer utan gränser och deras arbete för att förbättra världen är det inte konstigt om du känner ett behov av att själv hjälpa till. Det finns lyckligtvis flera sätt som du kan bidra till Ingenjörer utan gränsers verksamhet, även om du inte är ingenjör.

Ett enkelt sätt är till exempel att donera pengar. Du kan antingen donera till ett specifikt projekt som Ingenjörer utan gränser driver för tillfället, eller till organisationen i allmänhet. Du kan donera pengar både som privatperson och som företag. Om du driver ett företag som gör affärer med ingenjörer kan din donation förutom att gynna bättre behövande också gynna ditt företag i form av goodwill från dina kunder. Ett annat sätt att skapa goodwill är att dela ut gratisprodukter med företagets namn, till exempel sådana som kan beställas på Medtryck.com. På det sättet marknadsför du också ditt företag. Att donera till välgörenhet kan dock kännas bättre för ens eget samvete i längden, och en bra lösning kan då vara att bli företagspartner med Ingenjörer utan gränser.

volunteer-1326758_960_720Ett annat sätt att stödja organisationen är att bli medlem. Man kan bli medlem oavsett om man är ingenjör eller inte, och medlemskapet kan helt enkelt vara ett stödmedlemskap, som inte innefattar mer än att man betalar medlemsavgiften. Det kostar 100 kronor för 1 års medlemskap, eller 250 kronor för 3 års medlemskap. Man kan också bli medlem som student. Då kostar det 40 kronor för 1 år, och 90 kronor för 3 år.

Om man vill engagera sig mer än så som medlem, och inte bara vara stödmedlem, går det dock utmärkt. Då kan man via Ingenjörer utan gränsers hemsida hitta den gruppledare i organisationen som är närmast en själv, och kontakta dem för att höra sig för på vilket sätt man kan hjälpa. Ett annat sätt är att se efter vilka yrken och kompetenser som behövs i organisationen genom att titta på deras rekryteringshemsida. Då kan du ställa upp som volontär för organisationen, om du har tiden att ge och du verkligen vill ställa upp och bidra till organisationens verksamhet.