Sexleksakernas utveckling

Sex har länge varit ett tabubelagt ämne men har på senare år blivit något man pratat om alltmer öppet. På tv avlöser dokusåporna varandra och på apoteket står det färgglada dildosar på rad. Med hur började det hela egentligen och har dildon alltid använts för njutningens skull? Den allra första sexleksaken man trott sig hitta är en stendildo tillverkad för 28 000 år sedan. Det har även berättats historier om Miletos, en grekisk hamnstad, känd för sin tillverkning av dildos i trä, sten och läder. Även glidmedel användes på den tiden och bestod då av olivolja eller vegetabilisk olja.

Kvinnlig hysteri och dess behandling

 

I slutet av 1800-talet var det många kvinnor som behandlades för så kallad hysteri. Detta för att denna hysteri var jobbig för omgivningen, inte för kvinnan själv. Behandlingen gick ut på att läkaren, alltid en man, gav kvinnan bäckenmassage till dess att hon uppnådde “hysterisk paroxysm”, det vill säga orgasm. Det var på grund utav dessa behandlingar den första ångdrivna dildon framställdes, ett redskap som användes i medicinskt syfte. På den tiden ansågs inte kvinnan vara en sexuell varelse, vilket gjorde behandlingen till en allmänt utbredd sådan. Idag vet vi bättre och det är troligtvis också därför 2 av 5 i Sverige använder hjälpmedel då de onanerar, något som har lett till att försäljningen av sexleksaker har exploderat.

På internet hittar du det mesta

Idag ses sex som något helt normalt. Man skvallrar om det med vännerna och utforskar nya lekar med sin partner. Tack vare detta stora intresse har även försäljningen av sexleksaker ökat markant, något som i sin tur lett till att nya produkter ständigt tas fram och utvecklas. I och med teknikens konstanta utveckling finns det idag leksaker som kan styras med hjälp av mobiltelefonen, det finns till med med dildos som, tillsammans med en riktigt erotisk ljudbok, vibrerar på exakt rätt ställe. Förr hade leksakerna många gånger ett medicinskt syfte, idag är de enbart för vår njutnings skull och de skall vara snälla mot miljön, vackra att titta på och jämställda. Idag förknippar man inte längre leksakerna med porr, de förknippas istället med välmående.